Rolschaatsen als hobby?

Skaten kun je goed als hobby doen. Of je het nu in de winter binnen doet, of in de zomer buiten, je pakt je tas met skates en gaat de deur uit om een uurtje te rolschaatsen. Je komt lekker buiten de deur, komt onder de mensen of voelt het weer op je gezicht en lichaam. Al deze zaken dragen bij aan een gezonde geest en een fit lichaam. Alleen maar binnen blijven zitten, daar word je niet gelukkig van. En dus kunnen attributen als rolschaatsen je een welkome afleiding bieden in het weekend, of gewoon ’s avonds voordat je je nog even lekker doucht en daarna het bed in duikt.

In je eentje rolschaatsen

Als je liever alleen gaat rolschaatsen, dan is dat makkelijk uit te voeren. Je hoeft met niemand iets af te spreken en gaat wanneer je zin hebt. Dat kan zo vaak als je wilt. Rolschaatsen met anderen is vaak wel gezelliger en het is een stok achter de deur, voor als je de neiging hebt om je sportieve activiteiten uit te stellen.

Skaten met anderen

Wanneer je met een vriendin of groep vrienden afspreekt, houd je je eerder aan je skate date. Je spreekt een startpunt af en als de groep compleet is maken jullie je vaste rondje. Onderweg lever je tijdens het laatste stukje iedereen weer thuis af. ’s Avonds skaten betekent wel dat je je verlichting wat meer aandacht moet geven. Net als fietser en andere weggebruikers wil je wel gezien worden tijdens het rolschaatsen.

Rolschaatsen met je kinderen

Wie nog een activiteit zoekt om met de kinderen te doen, heeft aan rolschaatsen een leuke bezigheid. Je kind leert balans houden en doordat het minder bang is om te vallen, leert het waarschijnlijk sneller skaten dan jij. Maar dat maakt niet uit, want je doet iets samen en dat is het belangrijkste.

Route uitstippelen

De echte hobby skater stelt door de week een route samen, om in het weekend te gaan rijden. Je kunt beginnen met een route van een paar kilometer, waarbij je rekening houdt met het soort wegdek en de veiligheid onderweg. Ben je wat meer ervaren? Dan kun je een route voor een halve of hele dag uitstippelen. Je neemt een rugzak mee met een lunch en voldoende drinken. Als je onderweg nog iets wilt gaan bekijken, heb je ook je schoenen bij je voor alle gemak.

Discoskaten

Helemaal leuk is disco skaten. Bij een indoor skatebaan hebben ze op bepaalde tijden de muziek aan, de normale verlichting uit en de gekleurde verlichting aan. Met de discobal of spiegelbal die er nog bij draait, is de sfeer helemaal compleet. Er heerst een positieve vibe en iedereen heeft het er naar zijn zin. Dat is pas een echt ontspannen en toch actief uitje.