Rolschaatsen in Nederland; binnen of buiten?

Wanneer je plant om buiten te gaan rolschaatsen, kan het Nederlandse weer nogal eens wat roet in het eten gooien. Regen en wind weerhouden je ervan om lekker de buitenlucht in te gaan. Ook de avond die vroeger invalt in het najaar, helpt niet om flink actief te blijven. Als je in de winter gaat werken, verlaat je je huis in het donker en je komt ook weer in het donker thuis. Je gaat veel liever thuis op de bank zitten en samen met je lief een filmpje kijken.

Rolschaatsen bij goed weer

Natuurlijk is rolschaatsen in de lente en zomer, als het zonnetje zich steeds vaker laat zien en je de warmte van de zonnestralen op je gezicht voelt, veel aangenamer. Je hebt je uitrusting al klaar liggen aan het begin van het jaar. Zodra het ook maar enigszins kan, trek je er op uit. Je skates, je zonnebril, bescherming voor knieƫn en pols en gaan. Skaten geeft een bepaald vrijheidsgevoel. Je geniet ervan door de snelheid die je kunt maken. En je vaardigheden om te remmen en goede bochten te maken, helpen om je een goede verkeersdeelnemer te maken. Je kunt een route skaten, maar je kunt ook telkens naar een afspraak skaten en je tas met schoenen meenemen. Je doet daar dan je skates uit en schoenen aan. En als je nog zin hebt om terug te skaten, doe je je skates weer aan en je schoenen terug in je tas. Zodra je de smaak te pakken hebt, ga je elke mogelijkheid om te kunnen skaten aannemen om je veters van je skates te strikken. Met lekker weer en goed materiaal zijn er zoveel momenten om van te genieten.

Rolschaatsen bij slecht weer

Maar na mooie zomers komen ook weer de herfst en winter. En meestal zit het weer dan niet mee, al kan het in de zomer ook flink tekeer gaan. Om niet helemaal in te kakken in de mindere maanden, ga je skates halen waarmee je binnen kunt blijven skaten. Op deze manier blijf je actief en raak je je vaardigheden niet meer kwijt. Het lijkt soms als met fietsen, maar skaten vraagt toch om hele andere technieken. Dus je wilt die blijven oefenen, om niet volgend seizoen weer helemaal van vooraf aan te beginnen. Wie binnen wil skaten kan ook nog kiezen uit leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld disco skaten. Wedden dat je de sfeer onweerstaanbaar vindt en voortaan elke week gaat?