Wat maakt rolschaatsen zo leuk?

Skaten is een actieve bezigheid die je veel plezier brengt. De buitenlucht, vrienden waarmee je samen skate, goed skate materiaal en zo af en toe een uitje, houden het skaten dan ook gevarieerd en spannend. Je hebt er weinig voor nodig en je kunt zelfs spontaan je skates aantrekken en er nog even op uit gaan. De een skate ’s ochtends, de ander ’s avonds. Ieder heeft zijn eigen skate ritme en skate rituelen. En iedereen heeft natuurlijk zijn eigen reden om te skaten, maar er is wel een aantal gemeenschappelijke delers als je een groep skaters vraagt waarom ze eigenlijk zo graag skaten. Laat je dus vooral enthousiasmeren door alle voordelen die skaten biedt.

Afwisseling

Rolschaats je normaal binnen, dan is naar buiten gaan al heel erg leuk om te doen. Andersom geldt hetzelfde. De andere ondergrond, de bescherming tegen weersinvloeden en de mensen die je op de baan ontmoet, stimuleren je weer op een hele andere manier. Skaten is afwisselend en het houdt je fit. Het kan alleen of in gezelschap. Het gaat nooit vervelen en blijft uitdagend. Skaten was vroeger in, maar het is nu weer helemaal hip. Skaten, skateboarden of steppen, zolang het wieltjes heeft, hoor je erbij.

Skaten in het buitenland

Je denkt er meestal niet aan om je sportattributen mee op vakantie te nemen. Maar wist je dat ze in het buitenland soms hele andere sportvoorzieningen hebben dan in Nederland? Het kan de moeite waard zijn om voor je vertrek voor een city trip of langere vakantie naar het buitenland, de lokale skatefaciliteiten eens te bekijken. In bepaalde steden zijn de voorzieningen voor fietsen en wandelaars van zo’n hoog niveau, dat skaten er automatisch ook heerlijk is. Ook allerlei uitdagende toestellen waarop je je vaardigheden of trucjes kunt oefenen kunnen je doen beslissen om je skates mee te nemen in je koffer. Je reisbagage  weegt dan misschien ietsje meer, maar het levert je mooie momenten en prachtige foto’s op. Bijvoorbeeld door een fietspad door een park of skate toestellen langs het strand. De zonsondergang en de natuur maken het plaatje helemaal compleet.

Apps voor skaten

Er zijn apps waarmee je je vaardigheden en skatekunsten kunt uitbreiden. Ze laten filmpjes van de techniek zien en je kunt ze in delen opsplitsen, om je uitvoering goed voor elkaar te krijgen. Je kunt ook apps installeren, die je route volgen. Zo weet je aan het einde hoeveel kilometer je afgelegd hebt en hoeveel je tijdens de route gestegen en gedaald bent. Ook het aantal calorieën dat je verbrand hebt, wordt meestal geregistreerd. Voor de beginnende skater is er een app voor inline skaten. Hierdoor hoef je geen hele cursus te volgen, maar laat je je opleiden door middel van de app. Altijd handig.