Welke losse onderdelen krijg je voor je skates?

Als je eenmaal aan skates begint, wil je ze ook goed onderhouden. Ze geven je veel plezier als je met lekker weer naar buiten kunt. De snelheid en het bochtenwerk houden je gemotiveerd om de sportieve activiteit voort te zetten. Het liefst ga je alleen, zodat je met niemand rekening hoeft te houden en zelf je route uit kunt zetten of tijdens de rit je route kunt wijzigen. Je neemt een rugzakje mee met wat versnaperingen en je telefoon. Er is niks lekkerder, dan je rolschaatsen aandoen en gewoon gaan. En zo af en toe vervang je iets wat versleten is of kies je voor een beter onderdeel.

Soorten onderdelen voor je skates

De voor de hand liggende onderdelen die je los kunt kopen, zijn natuurlijk je wielen en veters. Ook een stevige veter kan eens breken en de wielen slijten sneller als je je skates veel gebruikt. Dat is niet meer dan logisch. Maar ook de lagers moeten wel eens vervangen worden. En dus is het fijn dat je die ook los in de winkel kunt krijgen. Verder zijn toe stops, pivot cups en jam plugs ook relevante onderdelen die je wel eens wilt vervangen. En ook de tools die handig zijn om al deze plugs en cups mee los en weer aan te draaien zijn handig.

Online kopen

Via allerlei webwinkels kun je makkelijk en snel online je aankopen doen. Als je weet wat je precies wilt hebben en je kunt het op internet vinden, heb je de onderdelen snel in huis. Bij een web store is het goed om te kijken naar de score van de winkel zelf en de reviews die mensen geven. Als een score of de ervaringen van mensen slecht zijn, moet je je afvragen of je die winkel wel vertrouwt om je bestelling te doen. Meestal overleven slechte webwinkels het niet lang. Dus de meesten die overblijven doen het goed en leveren dat wat je vraagt. Kijk ook of je eventueel kosteloos kunt retourneren of ruilen. Wel zo makkelijk als je toch besluit een betere wiel te kiezen, dan je oorspronkelijk had gedaan.

Skatewinkels

Door de trend van de laatste tijd zijn skatewinkels – en aanverwante activiteiten, zoals skateboarden – sterk in opkomst. Je ziet skatewinkels steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Ze hebben veel meer dan alleen onderdelen voor je rolschaatsen. Je ziet ook speciale kleding, sokken en tassen in de winkel hangen. Meestal draait er een relaxt muziekje en is er een uitnodigend interieur. Je loopt er graag naar binnen om even rond te neuzen, zelfs als je geen rolschaatsen hebt. De passie voor skaten zie je echter in elke fysieke winkel terug. Het personeel weet waar ze over praat en ze kunnen je van goed advies voorzien. Het bezoek aan een winkel met skate items is dan ook de moeite meer dan waard.